Interessante modules met veel praktijk.
Verpleegkunde studeren met een sterke focus op de praktijk

Je toekomst

Een diploma! Wat nu?

Werkzekerheid

Eén van de vele troeven aan de opleiding is dat je met het diploma basisverpleegkunde zeker ergens aan de slag kan.

Het diploma basisverpleegkunde staat in het lijstje van de beste diploma’s om werk te vinden volgens de VDAB.

Je kan heel wat richtingen uit op de arbeidsmarkt.

Je kan aan de slag in een ziekenhuis op verschillende afdelingen, zoals heelkunde, geneeskunde, geriatrie of psychiatrie.  Je zal er samenwerken met artsen, maar ook met verzorgenden, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, psychologen,…

Ook buiten de ziekenhuisomgeving kan je aan de slag. Bijvoorbeeld in een woon- en zorgcentrum, een revalidatiecentrum, geestelijke gezondheidszorg, kinderopvang of thuisverpleging.

Of misschien ben jij wel diegene die naar het buitenland trekt om ontwikkelingshulp te doen?

Kortom, er zijn tal van mogelijkheden. Met je diploma op zak stippel je zelf je eigen loopbaan uit binnen de wereld van de zorgsector.

Verder studeren

Heb je je diploma van Gegradueerde Basisverpleegkunde behaald en proeft het naar meer?
Je kan nog verschillende richtingen uit om verder te studeren.

Zo kan je bijvoorbeeld via een verkort traject de professionele bachelor in de Verpleegkunde behalen. In deze opleiding leer je onder andere hoe je omgaat met meer complexe zorgsituaties en neem je meer verantwoordelijkheden op in bijvoorbeeld zorgteams. Ook deze opleiding biedt heel wat toekomst- en job perspectieven.

Bekijk hier de verkorte trajecten Verpleegkunde bij onze partner Thomas More.

Daarnaast behoort ook de lerarenopleiding tot één van de mogelijkheden indien je verder wil studeren. Op die manier kan je je kennis en vaardigheden overdragen naar andere zorgverleners in spe.

Ook vervolmakingscursussen zijn een optie.  Op die manier word je bv. wondzorgverpleegkundige, diabetesverpleegkundige, …

Maar ook andere studierichtingen liggen in je bereik.  Heb je bv. interesse in bedrijfsbeheer of boekhouden?  Ook dat kan.  En het is bovendien handig als je droomt van een zelfstandige praktijk.