Interessante modules met veel praktijk.
Verpleegkunde studeren met een sterke focus op de praktijk

Oud-studenten

Stéphanie Tijdens de opleiding interesseerde alles wat met psychiatrie te maken had me. Mijn laatste jaar heb ik me dan ook gespecialiseerd in psychiatrie. Uiteindelijk startte ik op acute heelkunde, en heb ik helemaal mijn plek gevonden! Redons uitdoen, infusen steken, bloedname, complexe wondzorgen zoals trachea’s verzorgen, geïnfecteerde wondes, donorplaatsen, … Als ik startende studenten […]

Stéphanie

Tijdens de opleiding interesseerde alles wat met psychiatrie te maken had me. Mijn laatste jaar heb ik me dan ook gespecialiseerd in psychiatrie. Uiteindelijk startte ik op acute heelkunde, en heb ik helemaal mijn plek gevonden! Redons uitdoen, infusen steken, bloedname, complexe wondzorgen zoals trachea’s verzorgen, geïnfecteerde wondes, donorplaatsen, … Als ik startende studenten verpleegkunde een tip mag geven: blijf jezelf, groeien ga je vanzelf doen! Ook nu, terwijl ik al even werk, blijf ik bijleren.

Nikkie

Ik kijk met een heel fijn gevoel terug op mijn tijd als student bij HBO5 Verpleegkunde Duffel. De vriendschap met de andere studenten, het goede contact met de leerkrachten en natuurlijk de frietavondjes tijdens de avondlessen staan in mijn geheugen gegrift! Mijn favoriete vakken waren rond het begeleiden van patiënten met psychosociale problemen en psychopathologie. Mijn grootste tip voor startende studenten verpleegkunde? Geniet van je studententijd! Ik heb vriendschappen voor het leven gekregen op school, heb mezelf leren kennen en ben een sterker persoon geworden. Maar leer ook hulp vragen als het even niet lukt. De leerkrachten ondersteunen je met veel plezier.

Kim

Ik heb een fantastische tijd gehad op HBO5 Verpleegkunde Duffel. Ik ben op latere leeftijd terug gaan studeren en heb er nog geen spijt van gehad! Ik was zorgkundige, en ben nu als verpleegkundige werkzaam op de dienst cardiologie, een job waar ik met plezier naartoe ga. Mijn favoriete vakken waren dan ook cardiologie en wondzorg. Een tip voor startende studenten verpleegkunde? Er zijn echt wel dagen dat ik dacht ‘waar ben ik in godsnaam aan begonnen’. Maar onthoud dat je terechtkomt in een prachtig beroep, waar je écht iets kunt betekenen voor mensen. Doorzetten, je krijgt er zoveel voor terug!

Fatin

Ik koos pas op latere leeftijd om verpleegkunde te studeren, nadat mijn vader kanker had. Daarom was oncologie mijn favoriete vak op school. Ik deed alles heel graag, maar mijn favoriete verpleegkundige handeling is een poortcatheter aanprikken. Mijn tip voor startende studenten is om je niet te laten ontmoedigen de eerste weken. Er komt een hoop info op je af, maar als je er echt van overtuigd bent dat je een verpleegkundige in wording bent, lukt het je zeker! Je hebt ook heel wat aan je medestudenten, die na een tijdje zeker vrienden worden.