Interessante modules met veel praktijk.
Verpleegkunde studeren met een sterke focus op de praktijk

Stage en stageplaatsen

Best wel spannend, maar je staat er niet alleen voor.

Ook tijdens de stageweken is de afstand tussen jou en de school klein. Gemiddeld 3 keer per stageperiode komt een stagebegeleider van de school met je werken op de werkvloer. Hij/zij geeft je na het uitvoeren van de zorg meteen feedback waarmee je aan de slag kan.

Het aantal uren stage staat vast. In de eerste 4 modules loop je telkens 264 uren stage. Om de leerkansen optimaal te houden, worden deze 264 uren  gepresteerd in 2 periodes van elk 4 √† 5 weken. In de laatste en 5de module Toegepaste Verpleegkunde telt de stage 664 uren, opgedeeld in verschillende stageblokken.

Kijk hier voor een overzicht van onze stagepartners. Zo kan je evalueren of deze voor jou haalbaar zijn qua bereikbaarheid.

Studeren en werken?

Ook wanneer je werken en leren combineert bestaat de helft van je opleiding uit stage.

Studenten die de opleiding combineren met een job in de zorgsector kunnen in de meeste gevallen een deel van hun stage lopen op de eigen werkvloer.

Om een kwalitatieve stage en stagebegeleiding te kunnen garanderen, dient een stage op de eigen werkvloer altijd vooraf te worden besproken met onze stagecoördinatoren. Indien je werkt bij een praktijk voor thuiszorg of thuisverpleging, is stage lopen op je eigen werkplek enkel mogelijk in de laatste module.

Tijdens de stageperiode lopen de lessen op maandag en dinsdag- en donderdagavond gewoon door. Goed op tijd starten met je planning is cruciaal om de puzzel van stage, werken en lessen te kunnen leggen. Onze stagecoördinatoren zitten heel graag met jou aan tafel om een haalbare planning te realiseren.

Buitenlandse stage

Je kan tijdens de opleiding ook een buitenlandse stage aanvragen.