Interessante modules met veel praktijk.
Verpleegkunde studeren met een sterke focus op de praktijk

Veelgestelde vragen

FAQ

Kan ik verder studeren na mijn opleiding?

Zeker!

Je kan bijvoorbeeld via een verkort traject de professionele bachelor in de Verpleegkunde behalen. In deze opleiding leer je onder andere hoe je omgaat met meer complexe zorgsituaties en neem je meer verantwoordelijkheden op in bijvoorbeeld zorgteams. Ook deze opleiding biedt heel wat toekomst- en job perspectieven.

Bekijk hier de verkorte trajecten Verpleegkunde bij onze partner Thomas More.

Daarnaast behoort ook de lerarenopleiding tot één van de mogelijkheden indien je verder wil studeren. Op die manier kan je je kennis en vaardigheden overdragen naar andere zorgverleners in spe.

Ook vervolmakingscursussen zijn een optie.  Op die manier word je bv. wondzorgverpleegkundige, diabetesverpleegkundige, …

Maar ook andere studierichtingen liggen in je bereik.  Heb je bv. interesse in bedrijfsbeheer of boekhouden?  Ook dat kan.  En het is bovendien handig als je droomt van een zelfstandige praktijk.

Kan ik stage lopen bij het bedrijf waar ik werk?

Stage op de eigen werkvloer kan enkel binnen een straal van 35 km rond de school. Indien je werkt bij een praktijk voor thuiszorg of thuisverpleging, is stage lopen op je eigen werkplek enkel mogelijk in de laatste module.

Ik heb een leerhindernis, wat nu?

Al onze leerkrachten engageren zich om de lessen, cursussen en toetsen zo op te stellen dat ze voor een heel diverse groep van studenten toegankelijk zijn. Dit doen we volgens het principe van Universal Design for Learning (UDL). Concreet betekent dit dat de taal van de cursussen begrijpbaar is voor iedereen.  Dit betekent ook dat iedereen voldoende tijd krijgt om opdrachten te maken en dat iedereen hulpmiddelen mag gebruiken (bv. rekenmachine, omrekentabellen, woordenboek, …).

Heb je daarnaast toch nood aan extra maatregelen of speciale ondersteuning, dan luisteren wij graag naar jou en zoeken we samen naar een goede oplossing.

Wanneer kan ik starten met de opleiding?

Je kan starten in september, of in februari.